اگر مشتاق برنامهنویسی هستید و نمیدانید باید چگونه این مهارت سنگین و البته فوقالعاده آیندهدار و جذاب را فرا بگیرید، پیشنهاد میشود این مطلب را تا انتها بخوانید چون قصد داریم در آن به معرفی چندین وبسایت عالی برای یادگیری برنامه نویسی بپردازیم.
برنامه نویسی یکی از پردرآمدترین مهارتهایی است که این روزها در سراسر جهان بسیاری از افراد در جستوجوی فراگیری آن هستند. البته پردرآمد بودن، قطعا نتیجهی سالها تلاش و تمرین پرفشار و سخت است چرا که هر کسی نمیتواند خیلی ساده و در سطح مبتدی برنامهنویسی یاد بگیرد و انتظار داشته باشد با آن بتواند درآمد خوبی هم کسب کند.
با این حال برنامهنویسی مهارتی نیست که نشود آن را از ۰ تا ۱۰۰ آموخت. البته باید راهش را بلد باشید و بدانید باید به سراغ چه مهارتهایی بروید و چگونه با این مهارتها برای خود کسب و کاری راه بیندازید. در این مطلب ما با همان مورد نخست سر و کار داریم، یعنی چطور اصلا فرآیند برنامهنویسی را شروع کنیم و آن را فرا بگیریم. در همین راستا قصد داریم یک سری وبسایت خوب را به شما معرفی کنیم که میتوانند در یادگیری خودآموز به شما کمک کنند.
قبل از اینکه به معرفی این وبسایتها بپردازیم باید یک سری توضیحات هم به شما بدهیم تا با دید بهتری به فراگیری این علم جذاب، چالشبرانگیز و البته نه چندان آسان بپردازید.
برنامه نویسی چیست؟قبل از اینکه اصلا بخواهید به یادگیری برنامه نویسی مشغول شوید، ابتدا باید یک سری موارد راجع به آن بدانید. بسیاری از افراد در دبیرستان، یک درس با نام «برنامه نویسی» را پاس میکنند. اما باید بدانید چه از آن درس خوشتان آمد یا نیامد، برنامهنویسی اصلی دنیای مشابه اما فوقالعاده وسیعتر و پرچالشتری دارد.
برنامهنویسی از این جهت به وجود آمده که کامپیوترها، موبایلها و هرگونه سختافزاری دیگری بتواند به درستی کار کند و به هر کنش شما واکنش نشان دهد. در واقع زبانی که کامپیوتر میتواند از طریق آن با انسان رابطه برقرار کند، برنامهنویسی است که متشکل از ریاضی و منطق است.
زبانهای برنامهنویسی هم به دو سطح تقسیم میشوند؛ زبان سطح بالا و سطح پایین که مورد نخست فاصلهی زیادی با کامپیوتر ما دارد و سطح پایین هم فاصلهی کم. به عبارتی دیگر، وقتی ما میخواهیم با زبانهای سطح بالا نظیر PHP، جاوا، C ،C# و… با کامپیوتر صحبت کنیم، باید حتما این زبانها به زبان سطح پایینی نظیر اسمبلی تبدیل شوند.
قطعا قصد نداریم در این مطلب به طور خیلی جزئی و دقیق به تعریف برنامه نویسی بپردازیم. بنابراین به همین میزان بسنده میکنیم و میرویم سراغ اطلاعات مهمتر نظیر پیشنیازها. یعنی قبل از اینکه بخواهید برنامهنویسی را شروع کنید اصلا باید چه کاری را بلد باشید.
پیشنیاز برنامه نویسیقبل از اینکه برنامه نویسی را آغاز کنید، باید حتما یک سری توانایی داشته باشید. نمیشود همینطوری یک مهارت سخت را فرا گرفت بدون اینکه اصلا مغز را برای فرا گرفتن آن آماده کرد. البته یک سری از این مهارتها لزوما درسی نیستند بلکه به تعهد، شناخت هدف، ایجاد انگیزه و… خود فرد بستگی دارند. در ادامه به معرفی این پیشنیازها خواهیم پرداخت.
زبان انگلیسیزبان انگلیسی یک پیشنیاز تقریبا برای آغاز هر کسب و کار موفقی در سطح حرفهای است. شاید با خود بگویید مثلا آغاز فعالیت در زمینهی نجاری چه نیازی به زبان انگلیسی دارد اما دانستن یک زبان دیگر، فوائد بسیار زیادی دارد که باید بدانید. فراگیری یک زبان درگیری زیادی در ذهن ایجاد میکند و مغز را به چالش میکشاند. در نتیجهی این سختیها، مغز یاد میگیرد چطور مولتی تسکر شود، یعنی چند کار را همزمان انجام دهد، چگونه مسائل سخت را حل کند (توانایی حل مسأله)، باعث رشد مغز میشود، سطح دانش انسان را گسترش میدهد، شانس گسترش کسب و کار را به افراد میدهد، زبان علم در جهان به حساب میآید و بسیاری موارد دیگر که آن را به امری فوقالعااده حیاتی در یادگیری برنامهنویسی تبدیل میکند.
زبان انگلیسی از این جهت به برنامهنویسی مرتبط است که شما وقتی در فرایند یادگیری این مهارت باشید، قطعا یک سری مشکلات و ارورها برایتان به وجود میآید که نیاز پیدا میکنید آنها را با جستوجو در اینترنت برطرف کنید. قطعا وقتی با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید، هم مهارت جستوجو در شما افزایش پیدا میکند چون در طول یادگیری زبان قطعا آنقدر برای موارد مختلف سرچ کردهاید که حرفهای شده باشید، هم اینکه اکثر پاسخهای شما در اینترنت به زبان انگلیسی هستند و اگر به دنبال یک منبع فارسی باشید احتمالا دست خالی برخواهید گشت.
از طرفی یک سری انجمنها هم تشکیل شده که در آن، برنامه نویسهای حرفهای میآیند و به پرسش کاربران تازهکار پاسخ میدهند. هرچه این پاسخدهی بهتر و کاملتر باشد، این افراد امتیاز دریافت میکنند و در نتیجه فعالیت زیادی هم در این وبسایتها و انجمنها دارند که تمامشان به زبان انگلیسی است. پس به نظر میرسد یادگیری زبان انگلیسی میتواند یک مهارت فوقالعاده ایدهآل برای شما باشد.
البته اگر شما بخواهید فقط برای برنامهنویسی زبان یاد بگیری، نیازی نیست حتما آن را در سطح حرفهای بیاموزید یا مهارتهای مختلف را در خود پرورش دهید. کافی است فقط متنهای مرتبط با برنامهنویسی را یاد بگیرید و زیاد آنها را بخوانید چون بعد از آشنایی با لغات تخصصی مربوط به این حوزه، متوجه میشوید که کارتان چقدر راحتتر شده است.
الگوریتمیکی از اصلیترین مهارتهایی که باید قبل از برنامهنویسی با آن آشنایی داشته باشید، الگوریتم است. الگوریتم یک روش ساخت یافته و مرحله به مرحله برای حل مسأله و به عبارتی سادهتر، یک زبان میانی بین زبان انسانی و زبان برنامهنویسی به حساب میآید. یعنی یک برنامهنویس برای اینکه کامپیوتر بتواند توانایی حل مسائل بزرگتر و پیچیدهتر را داشته باشد، باید آن را به بخشهای کوچکتر و قابل فهمتر تبدیل کند.
کامپیوتر به لطف تقسیمبندی که برنامهنویس انجام میدهد، میفهمد باید فرایند حل مسئله را از چه مرحلهای آغاز کرده و پیش برود. مثلا به صورت زیر:
عدد ۱ را بگیرعدد ۲ را بگیر۱ + ۲ را در G بریزG را به نمایش بدهحال فقط کافی است که این دستورات مرحله به مرحله توسط برنامهنویس به زبان برنامهنویسی مورد نظر ترجمه شوند تا کامپیوتر بتواند آن را خوانده و به لطف این تقسیمبندیها، بهسادگی مسألهی مورد نظر را حل کند.
ریاضیاتوقتی اسم ریاضیات را میشنوید، عباراتی نظیر دیفرانسیل و انتگرال را کنار بگذارید. قرار نیست با این مفاهیم سرو کار داشته باشید. برای اینکه شما بتوانید حلقهها و شرطها را با منطق درستی بنویسید، نیاز دارید که علم ریاضی را تا جایی که نیاز است بلد باشید. منطق بولی و احتمالات هم بیشترین نقش را در برنامهنویسی دارند. بنابراین شما باید به صورت منطقی با شرایط پیچیده و تودرتوی برنامهنویسی مقابله کرده و الگوریتمی مناسب برای حل آن بنویسید.
تایپاگر جز آن دسته از کسانی هستید که شنیدن صدای تایپ کردن صفحه کلید کلافهتان میکند و اصلا کارتان در این زمینه خوب نیست، قید برنامهنویسی را بزنید. اما اگر از این مهارت خوشتان میآید ولی توانایی زیادی در آن ندارید، باید تمرین کنید تا بتوانید سریعا تایپ کنید. هرچه سرعت شما در تایپ کردن بالاتر باشد، کدنویسی هم برای شما لذتبخشتر و شیرینتر خواهد شد. حتی اگر تمرین هم نکنید، همینکه این فرایند برایتان خسته کننده و ملالآور نباشد، به مرور زمان میتوانید به آن مسلط شوید.
آشنایی با کامپیوترطبیعتا وقتی بخواهید برای کامپیوتر یک برنامه بنویسید، باید در ابتدا با کامپیوتر آشنایی داشته باشید. یعنی، حداقل بدانید کامپیوتر چیست و چه کاری انجام میدهد. نیازی نیست به کلاس بروید و هزینه کنید، اگر مقدور است از شخصی که اطلاعات خوبی در این زمینه دارد کمک بگیرید یا در اینترنت به دنبال آموزشهای رایگان باشید تا بتوانید در این زمینه مهارتی نسبی پیدا کنید.
آشنایی با اینترنتاین شاید مهمترین مهارتی باشد که یک برنامهنویس خوب باید به آن مسلط باشد. شاید خیلی ساده به نظر برسد اما مهارت سرچ کردن برای یافتن مشکلاتی که قطعات به دفعات زیاد حین کدنویسی با آن مواجه میشوید بسیار ضروری است. اینکه چه مقالاتی را متناسب با کار خود پیدا کنید و بخوانید، چطور به صورت رایگان به آنها دسترسی پیدا کنید و… که همهی اینها به مهارت سرچ شما بستگی دارد. اینترنت زمانی که برای وب برنامهنویسی میکنید فوقالعاده اهمیت بیشتری پیدا میکند و باید در آن صورت مفاهیم مختلفی از جمله شبکه و IP و… را هم بلد باشید.
هدف، صبر، تعهد و انگیزهمورد آخر، نخستین چیزی است که باید داشته باشید تا یک برنامهنویس موفق شوید. در هر کاری، تعهد و صبوری لازمهی پیشرفت است. اگر شما هم این موارد را در خود داشته باشید، قطعا میتوانید به یک فرد موفق در دنیای کسب و کار تبدیل شوید. برنامه نویسی سخت است، اما مثل هر مهارت دیگری اصول خاص خود را دارد که میتوانید با فرا گرفتن آنها و قرارگیری در مسیر درست، آن را کسب کنید. بنابراین سعی کنید هدف داشته باشید، یعنی بدانید برای بدست آوردن چه چیزی دارید برنامهنویس میشوید، تعهد و صبر داشته باشید، یعنی با شکستهایی که قطعا در مسیر میخورید، ناامید نشوید و همیشه انگیزه داشته باشید و سعی کنید با فکر کردن به هدف بزرگی که در سر دارید، به مسیر ادامه دهید.
برای اینکه برنامهنویس موفقی شوید، حتما باید از انجام یک سری کارها هم پرهیز کنید و یک سری مهارت را هم در خود پرورش دهید. برای مثال باید در مقابل تغییرات منعطف باشید، مهارتهای نرم (کنترل استرس، اضطراب و…) را فرا بگیرید، منظم و تمیز کدنویسی کنید، روحیهی تیمی را در خود پرورش دهید و انتقادپذیر باشید، از تجربیات خود مستندسازی کنید و از آنها درس بگیرید، کتاب بخوانید، در انجمنهای مختلف شرکت کنید، با افراد مطلع در این زمینه مشورت کنید و مهمتر از همه، بعد از شکست ناامید نشوید.
برای برنامهنویسی به چه چیزی نیاز داریم؟حال که تا اینجای متن آمدید، یعنی قطعا به این مهارت علاقه دارید و میخواهید به یک برنامهنویس تبدیل شوید. بنابراین باید به شما بگوییم که چه مواردی باید درون کامپیوتر یک برنامهنویس وجود داشته باشد.
اینترنت قابل اطمینان: شاید اینترنت برای نوشتن یک سری از کدها نیاز نباشد اما قطعا برای سرچ کردن برای رفع مشکل نیازتان خواهد شد. بنابراین حتما یک اینترنت خوب برای خود آماده کنید.مرورگری سریع و مجهز: یک مرورگر برای برنامهنویس از نان شب هم واجبتر است چرا که نه تنها میتواند پاسخ مشکلاتش را در آن پیدا کند بلکه باید بتواند برنامههایی که مینویسید را روی آن اجرا و تست کنید. (کروم و فایرفاکس مرورگرهای خوبی برای این هدف هستند).ویرایشگر متن: برای نوشتن کدهای ساده در کامپیوتر، نیاز است یک ویرایشگر متن داشته باشید. البته سیستمعاملها به صورت پیشفرض این ویرایشگرها را دارند که از جمله این موارد در ویندوز، لینوکس و مک میتوان به ترتیب به notepad و Vim و textEdit اشاره کرد.کامپایلر: نرمافزاری که میسازید باید بعد از اتمام فرآیند کدنویسی از زبان انسان به زبان کامپیوتر ترجمه شود. این کار را هم کامپایلر انجام میدهد اگر از IDE برای برنامهنویسی استفاده میکنید، نیازی به کامپایلر مجزا ندارید چرا که IDE درون خودش کامپایلر دارد. اگر فقط ویرایشگر متن دارید، قطعا به کامپایلر نیاز دارید.IDE: اگر با IDE آشنایی ندارید باید بگوییم یک محیط یکپارچهی توسعهی نرمافزار است که از خیلی جهات کار برنامه نویسی را راحتتر میکند. IDEها نه تنها غالبا از کامپایلر بهره میبرند بلکه حتی از ابزارهایی جهت تست و دیباگ (رفع مشکل)، راهنمای کد و… هم بهره میبرند. در حال حاضر برای برنامهنویسی به زبان جاوا، IDE نت بینز، برای اندروید، اندروید استودیو و برای برنامهنویسی به زبان PHP هم PHPStorm در دسترس قرار دارد.آیا میشود بدون رفتن به کلاس و با اپلیکیشن و وبسایت، برنامهنویسی یاد گرفت؟هم میتوان گفت بله هم خیر. همه چیز بستگی به کیفیت محتوایی که تهیه میکنید، پشتکار خودتان و هزینهای که میپردازید دارد. البته مورد آخر همیشه قرار نیست رابطهی مستقیمی با یادگیری داشته باشد. لزوما با پرداخت پول بیشتر قرار نیست بیشتر هم یاد بگیرید چون قطعا در این بین هستند کسانی که به دنبال سوء استفاده از مردم باشند.
کلاس حضوری هم میتواند تمام مشکلات اپلیکیشن و وبسایت را هم داشته باشد. بنابراین پیشنهاد میشود صرف نظر از نوع کلاس، قبل از آن حتما از تجربیات سایر کاربران درس بگیرید، با افرادی که این مهارتها را آموختهاند و اطلاعات زیادی دارند مشورت بگیرید و با علم و آگاهی کامل در مسیری که برایش برنامه دارید قدم بگذارید. توجه داشته باشید انتخاب یک کلاس و مدرس خوب فوقالعاده حائز اهمیت است، بنابراین به توصیههای یکنفر بسنده نکنید و با تحقیق فراوان، به یادگیری اقدام کنید.
شناختهشدهترین و محبوبترین زبانهای برنامهنویسی دنیاجاوا اسکریپتPHPپایتونRubyGOObjective-C و SwiftC#Java و KotlinHTML و CSS (زبانهای نشانهگذاری محبوب)SQL (زبان محبوب پایگاهداده)احساس میکنیم هرآنچه که باید قبل از اینکه برنامهنویسی را شروع کنید بدانید را گفتیم. حالا وقت آن رسیده که وبسایتها و اپلیکیشنهایی را به شما معرفی کنیم که میتوانند در یادگیری خودآموز برنامه نویسی بسیار کمککننده باشند.
توجه داشته باشید یک سری پرسشها هستند نظیر بهترین زبان برنامهنویسی، پولسازترین زبانها، آموزش راه انداختن کسب و کاری موفق با برنامهنویسی، یافتن شغل و… که نمیشود در این مطلب به آنها پرداخت. هدف این مطلب فقط بیان اطلاعات عمومی پیرامون برنامهنویسی است. برای کسب اطلاعات تخصصی در رابطه با این مهارت باید با افرادی که قصد دارید برنامهنویسی را نزد آنها فرا بگیرید مشورت کنید یا در وبسایتهایی که تخصصی در این زمینه فعالیت میکنن به دنبال پاسخ این پرسشها باشید.
معرفی بهترین وبسایتهای فارسی برای یادگیری برنامه نویسی۱. سون لرناولین سایتی که میخواهیم به بررسی و معرفی آن بپردازیم وب سایت خوب سون لرن است. این سایت توسط لقمان آوند شخصی بسیار علاقهمند به دنیای وب طراحی و برنامهریزی شده است. اگر شما چیزی از برنامهنویسی نمیدانید و از آن سر در نمیآورید سون لرن در این راه به شما کمک بسیار زیادی میکند. با ورود به وبسایت سون لرن شما قادر خواهید بود با انتخاب گزینهی یادگیری برنامهنویسی، قدم به قدم برنامهنویسی را بیاموزید و از روند کار لذت ببرید.
۲. الکامکودومین وبسایت برنامهنویسی که به شما معرفی میکنیم، وبسایت الکامکو است. اگر از آن دسته از کاربرانی هستید که نیاز دارید برنامهنویسی برای اندروید را بیاموزید قطعا الکامکو یکی از وبسایتهای بسیار کمک کننده برایتان خواهد بود. این وبسایت تمام و کمال و به طور کاملا جامع برنامهنویسی برای اندروید را به صورت پروژه محور همراه با تعداد زیادی از تمرینهای عملی و کاربردی به شما آموزش میدهد و جای هیچ گونه نگرانی برایتان باقی نمیگذارد. علاوه بر موارد ذکر شده چندین جلسه آموزشی رایگان برایتان وجود دارد که قبل از خرید دوره میتوانید آنها را مشاهده کنید و با نحوهی تدریس به خوبی آشنا شوید و طبق سلیقهی خود دورهای که میخواهید را انتخاب کنید.
۳. فرادرسوبسایت خوب سوم، فرادرس است که در سال ۱۳۸۷ به منظور آموزش برنامهنویسی و هوش مصنوعی راهاندازی شده است. این وبسایت رفته رفته با پیشرفتهای گستردهی خود هم اکنون به یکی از بزرگترین دانشگاههای آنلاین برای یادگیری مهارتهای جدید و دریافت مدرک تبدیل شده است. علاقهمندان به یادگیری برنامهنویسی میتوانند بخش بزرگی از آموزش را به طور کاملا رایگان مشاهده کنند ولی علاوه بر محتوای رایگان محتوای پولی نیز برایتان فراهم شده است که می توانید آنها را خریداری کنید و از آنها بهره ببرید.
۴. درسمنوب سایت چهارم، درسمن است. این وبسایت همانند دیگر وبسایتهای نام برده شده به منظور برگزاری دورههای جامع و کاربردی و همینطور جمعآوری تمامی درسها طراحی و عرضه شده است با این وجه تمایز که طراحان درسمن به سبک مایکروسافت عمل کردهاند. این تفاوت سبب شده است که دانشجویان دورههای درسمن قادر خواهند بود که برای دریافت گواهینامه بینالمللی مایکروسافت در حوزه های متفاوت کاملا آماده باشند. اگر میخواهید در حوزههای مختلف مایکروسافت آمادگی لازم را کسب کنید و از صفر تا صد کار مسیر را با آسانی طی کنید حتما به وبسایت درسمن سر بزنید.
۵. راکتپنجمین وبسایت و جذابترین آنها وبسایت خوب راکت است. این وبسایت بیش از ۸۰ دورهی آموزشی با ضمانت کامل بازگشت وجه دارد که در همان ابتدا شما را از خدمات قوی خود آگاه میکند. دورههای آموزشی راکت بسیار گسترده و با قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفهای برایتان عرضه شدهاند. علاوه بر دورههای آموزشی در دوره آموزشی HTML، شما به شکل کامل و به صورت کاملا رایگان با HTML آشنا خواهید شد و میآموزید که چطور از آن استفاده کنید.
۶. سکان آکادمیوبسایت دیگری که میخواهیم به معرفی آن بپردازیم وبسایت خوب سکان آکادمی است. این وبسایت به منظور طراحی و توسعه دورههای آموزشی بسیار گسترده در زمینههای مختلف IT به خصوص برنامهنویسی راهاندازی شده است. خدمات این سایت به صورت رایگان در اختیار همهی افراد با هر سنی قرار گرفته است. با این وبسایت شما قادر خواهید بود به بهترین و منسجمترین دورههای آموزشی دسترسی داشته باشید. وجه تمایز سکان آکادمی با دیگر وبسایتهای آموزش برنامهنویسی این است که اگر کاربری در حوزهی برنامهنویسی حرفی برای گفتن داشته باشد با اشتراک گذاری دانستههای خود میتواند در این وبسایت کسب درآمد کند و چه چیزی از این بهتر!
۷. کلیک سایتوبسایت جذاب دیگری که میتواند در زمینهی برنامه نویسی به شما کمک کند وبسایت کلیک سایت نامیده میشود. برنامه نویسی اندروید، برنامه نویسی iOS، برنامه نویسی وب و ویندوز محتوای آموزشی است که میتوانید در این وبسایت پیدا کنید. این وبسایت تا کنون توانسته است یکی از برترین سایتهای فیلمهای آموزشی آنلاین در ایران نیز باشد.
۸. مکتبخونهوبسایت آموزش برنامه نویسی دیگر، وبسایت مکتبخونه است و همانطور که از نامش مشخص است، به منظور آموزش با کیفیت بالا طراحی شده و در دسترس شما قرار گرفته است. مکتب خونه علاوه بر دورههای آموزشی پولی، دارای دورههای رایگان زیادی هم هست در اختیار شما قرار دارند.
۹. تاپ لرنوبسایت نهم، وبسایت خوب تاپ لرن است. تاپ لرن یکی دیگر از وبسایتهای خوب در زمینهی آموزش برنامهنویسی است. این وبسایت علاوه بر دورههای پولی خوب و گستردهای که دارد دارای دورههای کاربردی آنلاینی هم هست که کاربران میتوانند به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند. باید به این نکته هم اشاره کرد که قیمت دورههای پولی موجود در سایت تاپ لرن بسیار مقرون به صرفه و مناسب است. علاوه بر موارد ذکر شده این وبسایت آموزش پایتون، HTML و CSS را هم بطور کاملا رایگان در اختیار شما قرار داده است و شما بدون هیچ هزینهای میتوانید از آنها برخوردار شوید.
۱۰. آواسامو اما میرسیم به آخرین وبسایت آموزش برنامه نویسی یعنی آواسام. با آواسام با کیفیتترین آموزشهای برنامه نویسی را با جدیدترین و بهترین متدها در اختیار داشته باشید و در کمترین زمان ممکن مطالب و نکات مهم در برنامه نویسی را بیاموزید. علاوه بر موارد ذکر شده، این وبسایت حاوی مقالات آموزشی کاربردی و کتابخانهی رسمی و خصوصی آموزشی مخصوص آواسام هم هست.
معرفی بهترین اپلیکیشنهای فارسی برای برنامه نویسی۱. اپلیکیشن آموزش صفر تا صد برنامه نویسی PHPاولین اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی، اپلیکیشن آموزش صفر تا صد برنامه نویسی در PHP از گروه نرم افزاری صد دروازه است. این اپلیکیشن با رابط کاربری ساده و زیبایی که دارد کار را برای کاربران بسیار آسانتر کرده است. سر فصلهای مطالب آموزشی این اپلیکیشن عبارتاند از : مقدمهی آموزش PHP، ساختار دستوری PHP، کار با آرایه ها در PHP، نحوه کار با فرم ها در PHP و دیگر موارد. مطالب موجود در این اپلیکیشن از دورهها و مطالب رایگان سایتهای رایگان برنامه نویسی PHP گلچین شده و در اختیار شما قرار داده شده است.
۲. آموزش برنامه نویسی PHP & Java Scrدومین اپلیکیشن در خصوص آموزش برنامه نویسی که قصد داریم به معرفیاش بپردازیم اپلیکیشن خوب و کاربردی آموزش برنامه نویسی PHP & Java Scr است. این اپلیکیشن نیز با سازوکار آسان و سازماندهی شدهای که دارد بسیار محبوب بوده و میتواند برای افرادی که زبان جاوا و پیاچپی را آموزش دیدهاند تمرینی فوقالعاده باشد! این اپلیکیشن دارای کد و عکسهایی است که یادگیری را برای شما بسیار آسانتر میکند چرا که حافظهی دیداری نقش بسیار زیادی در یادگیری دارد. علاوه بر این امروزه آموزش ابتدایی و مقدماتی و آشنایی با دستورالعمل جاوا اسکریپت نیز به آن افزوده شده است.
۳. آموزش جاوا برای همهاپلیکیشن سوم، اپلیکیشن آموزش جاوا برای همه نام دارد. همانطور که میدانید جاوا زبان برنامه نویسی محبوبی است و علاقهمندان به برنامه نویسی برای موفقیت هر چه بیشتر بهتر است که زبان جاوا را یاد بگیرند. در اپلیکیشن یاد شده شما میتوانید به آسانی زبان جاوای برنامه نویسی را به صورت کاملا جامع و آسان آموزش ببینید که دورههای آن به صورت صفر تا صد طراحی شدهاند. از همین روی دیگر نیاز به پیش نیاز خاصی ندارید و حتی اگر در سطح کاملا مبتدی هم باشید میتوانید تمامی مباحث و مطالب را از صفر تا صد آموزش ببینید.
۴. آموزش برنامه نویسی اندروید (تضمینی)اپلیکیشن بعدی که قصد داریم به معرفی و بررسی آن بپردازیم اپلیکیشن خوب آموزش برنامه نویسی اندروید (تضمینی) است که همانطور که از اسمش پیداست، با نصب و استفاده از آن میتوانید تمام و کمال برنامه نویسی برای اندروید را یاد بگیرید و از روند کار لذت ببرید. این اپلیکیشن توسط تیم خوب الماس طراحی شده و امتیاز بسیار خوبی را نیز در بازار کسب کرده است. یکی از ویژگیهای خوب آن، این است که نصب و تمامی مطالب موجود در آن، به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار داده شده است.
۵. اپلیکیشن آموزش برنامه نویسی سی شارپاپلیکیشن آموزش برنامه نویسی سی شارپ هم پنجمین اپلیکیشن در زمینهی آموزش برنامه نویسی بوده و توسط Honieh طراحی و راهی بازار شده است. اپلیکیشن یاد شده در زمینهی آموزش زبان سی شارپ در برنامه نویسی فعالیت میکند و به گفتهی طراح این اپلیکیشن، زبانهای دیگر برنامه نویسی قرار است به آن اضافه شود. با دانلود، نصب و خواندن مطالب موجود در اپلیکیشن آموزش سی شارپ شما قادر خواهید بود که برنامه نویسی را به خوبی یاد بگیرید.
۶. اپلیکیشن برنامه نویسی وبسایتاپلیکیشن ششم، اپلیکیشن برنامه نویسی وبسایت است که با آن قادر خواهید بود که طراحی وب را به صورت حرفهای، جامع و کامل بیاموزید. از ویژگیهای مثبت این اپلیکیشن میتوان به استاندارد بودن و جدیدترین نوع آموزشها اشاره کرد که به نوبه خود بسیار مهم هستند. این برنامه دارای سرفصلهای بسیار مرتب، منظم و دستهبندی شدهای است که کار را برای کاربران بسیار آسانتر کرده است.
۷. آقای برنامه نویساپلیکیشن هفتم که قصد داریم به معرفی آن بپردازیم اپلیکیشن بسیار خوب آقای برنامه نویس است. این اپلیکیشن توسط علیرضا نظری توسعه یافته و بیش از ۱۰ هزار کاربر فعال دارد. آقای برنامهنویس، برنامه نویسی را به طور کامل، جامع و گام به گام به کاربران آموزش میدهد حتی اگر آنها در سطح کاملا مبتدی باشند. مطالب موجود در این اپلیکیشن با تلاشهای فراوانی از سایتها و کتب مختلف گردآوری شده و بسیار کامل است. یکی از ویژگیهای خوب این اپلیکیشن در آخرین نسخه اضافه شدن بخش آموزش ویدیویی و اضافه شدن بخش کانالهای آموزشی به آن است.
معرفی بهترین وبسایتهای انگلیسی برای برنامه نویسیاگرچه بسیاری از وبسایتهای خارجی خوب هم برای یادگیری برنامهنویسی وجود دارند اما در این مطلب سعی کردیم بیشتر آنهایی را معرفی کنیم که به زبان فارسی هستند تا مخاطب کار راحتتری در برقراری ارتباط با آنها داشته باشد. با این حال اگر فکر میکنید میتوانید با وبسایتهای خارجی، بهتر به یادگیری برنامه نویسی بپردازید، میتوانید از وبسایتهای زیر کمک بگیرید:
Coursera: برگزاری دورههای آنلاین عالی توسط اساتید حرفهای و مجرب جهانKhanAcademy: یک آکادمی بزرگ تأسیس شده توسط سلمان خان، کارآفرین هندی که دورههای آموزشی متعددی را از جمله برنامهنویسی شامل میشود.tutsplus: یک سایت جامع که اگرچه در ابتدا آموزشهای کمی در زمینهی فتوشاپ داشت اما اکنون در بسیاری از زمینهها از جمله برنامهنویسی، محتوای آموزشی دارد.teamtreehouse: برگزاری دورههای آموزشی مختلف در زمینهی طراحی وب، توسعهی اپلیکیشن برای اندروید و iOS، دورههای مرتبط با تجارت و کارآفرینی و…code: یک وبسایت توسعه یافته توسط دو برادر ایرانی با نامهای هادی و علی پرتوی که هدفش ارتقای دانش برنامهنویسی در کودکان و نوجوانان است.developer.mozilla: یک وبسایت عالی برای افراد مبتدی که قصد یادگیری زبانهایی مثل HTML ،CSS جاوا اسکریپت و… را دارند.w3schools: وبسایتی فوقالعاده برای مبتدیان که محتوای آن حتی از نمونههای ارائه شده توسط موزیلا هم سادهتر و قابل فهمتر است. در نتیجه افراد تازهکار میتوانند بهترین استفاده را آن هم به صورت کاملا رایگان از آن داشته باشند.اگر نام وبسایت یا اپلیکیشنی خوب از قلم افتاده، لطفاً آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.